Als de boekhoudkoppeling niet werkt, dan worden verkoopfacturen en/of bepaalde inkoopfacturen niet verwerkt richting het boekhoudpakket. De voornaamste reden is dat het rekeningschema niet overeenkomt.

Het boekhoudpakket is leidend in deze, dus je moet de grootboeknummers overnemen zoals deze in het boekhoudpakket aanwezig zijn.

Wat je moet doen is het volgende:

1. Verwijder eenst de bestaande koppeling:

1. Klik links bovenaan in het menu op je logo
  2. Kies Instellingen in het menu
  3. Selecteer dan Boekhoudkoppeling bovenin de pagina
  4. Je kunt daar op de link klikken koppeling verwijderen

2. Leg de koppeling vervolgens opnieuw

1. Loop door de stappen heen om de koppeling opnieuw te leggen
  2. Als de koppeling is gelegd, log dan (via een nieuw tabblad) rechtstreeks in op je boekhoudpakket
  3. Zoek daar naar het rekeningschema, ook wel grootboekschema genoemd
  4. Ga vervolgens in CannonWorks naar Instellingen->Boekhoudkoppeling
  5. Neem dan de juiste nummers over van het rekeningschema vanuit het boekhoudpakket.
  6. Controleer dan ook nog of er bepaalde codes nog afwijken, zoals BTW-codes of dagboekcodes.

Let op: Elke nieuwe factuur die je aanmaakt of inkoopfactuur die je inboekt zou dan na ongeveer een uur in het boekhoudprogramma te zien moeten zijn, dit gebeurt namelijk niet direct!

Heb je over een bepaalde periode facturen gemist die niet zijn bijgewerkt, dan kun je een e-mail sturen aan support@cannonworks.nl met het verzoek om automatisch de facturen en inkopen vanaf een bepaalde datum voor je bij te werken.