De boekhoudkoppeling zorgt ervoor dat de inkoop- en verkoopfacturen vanuit CannonWorks automatisch in het boekhoudpakket terecht komt.


Je gebruikt CannonWorks als het programma voor de projectadministratie en de facturatie. In dat geval zorg je er dus voor dat je enkel de koppeling gebruikt tussen CannonWorks en het boekhoudprogramma. 

Zorg daarom dat je de administratie in CannonWorks goed bijhoudt, dan gebruik je het boekhoudprogramma enkel voor de BTW-aangiften en de jaarstukken. Gebruikelijk voor onze klanten is dat zijn CannonWorks gebruiken voor de dagelijkse administratie en via de boekhoudkoppeling enkel de accountant het boekhoudprogramma gebruikt.

Het werkt als volgt:

1. Jij stuurt als onderneming je facturen met CannonWorks, deze worden ingeschoten bij het gekozen boekhoudpakket
2. Je upload de inkoopfacturen en bonnetjes in CannonWorks en zet daar een bedrag op wat betaald moet worden. Het bedrag wordt inclusief factuur-bijlage naar het boekhoudpakket geschoten als conceptboeking.

Als ondernemer codeer je niet, dat vindt pas plaats in het boekhoudpakket, dus door de boekhouder. 

Feitelijk faciliteren wij met CannonWorks dat de inkopen en facturatie door de ondernemer eenvoudig kunnen worden gedaan en aan de juiste projecten worden toegewezen, zodat de onderneming per project een nacalculatie kan bijhouden.

De boekhoudkundige zaken die horen thuis bij de boekhouder/accountant en dus in het boekhoudpakket, vandaar dat het een koppeling is van CannonWorks naar het boekhoudpakket toe.


Let op:

Een rechtstreekse mail naar het boekhoudprogramma (via een inbox e-mailadres) is dan niet nodig, met als gevolg je dan ook nog eens dubbeling krijgt als je dat ook nog een rechtstreeks per e-mail verzend.