Kom je vanuit het overzicht dan moet je eerst onderstaande stappen doen voordat je meetregels kunt gaan invoeren.

• Ga dan via menu naar Offertes

• Zoek de offerte op waarbij je een gebouwdeel wilt selecteren en klik op de regel

• Klik op Offerte maken of Offerte wijzigen

• Ga naar Calculatie

• Klik op de blauwe balk van het gekozen Gebouwdeel

• Klik op

Als je vanaf stap 5 komt dan kun je vanaf hier verder gaan:

Bij de eenheid per post voer je een totaalprijs in voor 1 post.

• Na het selecteren van een element en ondergrond:
  • Selecteer de eenheid Post
  • Klik op Prijs bepalen
  • Voer zelf een omschrijving en een prijs in of selecteer een bewerkingssysteem en voer een prijs in
  • Als je een totaalprijs invoert dan wordt het bedrag verdeelt over een bedrag aan arbeid en een bedrag aan materiaal, hierbij wordt de verdeling aangehouden zoals aangegeven bij de werkzaamheid.

• Klik op Klaar met invoer, de regel wordt nu meteen toegevoegd want er is altijd sprake van maar 1 post.

Als alle meetregels zijn ingevoerd dan klik je bovenaan de pagina op Klaar met invoer binnen/buiten.

Ga door naar de volgende stap: