Helaas is er nooit een volledige garantie dat e-mails bezorgd worden. Uiteraard doen wij er alles aan wat in onze mogelijkheid ligt.

 

Het niet afleveren van e-mails kan verschillende oorzaken hebben:

  • Een typefout in het e-mailadres
  • Het e-mailadres bestaat niet meer
  • Jouw klant heeft het e-mailadres als ongewenst aangemerkt

 

Wij controleren automatisch de aflevering van e-mailberichten. Wij krijgen nagenoeg altijd een foutmelding terug, dan sturen we altijd de mail en/of de foutmelding aan de jou door via het e-mailadres noreply@cannonworks.com


E-mails die je stuur met CannonWorks komen doorgaans niet in spamboxen terecht. Dit kan alleen voorkomen wanneer jouw relatie dat zelf hee ingesteld. In dat geval krijgen wij geen melding en zul je daarom altijd eerst de klant moeten vragen of de mail in de spam box terug te vinden is.


Heeft de relatie uiteindelijk de mail niet ontvangen, kijk dan altijd na in je mailgeschiedenis bij de het project, de offerte of factuur of de mail wel daadwerkelijk naar het goede e-mailadres is verzonden. Als daar staat dat de e-mail niet is verzonden, dan is er ook echt géén e-mail verzonden. Vaak komt het ook voor dat men per ongeluk naar een oud e-mailadres iets toe heeft gestuurd.