CannonWorks maakt gebruikt van end-to-end iDEAL, dit wil zeggen dat de betaling vanaf de bank van de klant rechtstreeks gaat naar de bank van de ontvanger, dus van jouw bedrijf. 


Nu kan het zo zijn dat deze betaling in bepaalde gevallen niet direct door jouw kan worden ontvangen, daar is een reden voor. Dit heeft dus verder niets met iDEAL zelf te maken, maar met de transactietijd van de betaling tussen banken zelf. Al had de klant het bedrag rechtstreeks overgemaakt, ook dan kan daar dus tijd overheen gaat, dus dat gaat in feite niet sneller dan met iDEAL.


Hoelang duurt het precies?


Een overschrijving tussen delfde banken is meestal per direct, dit houd in dat waneer jouw bank dezelfde is als de bank van de klant. Wanneer de klant een ander bank heeft dan dat jouw bedrijf gebruikt, dan kan daar enige tijd overheen gaan. Dit is zo omdat alle bankoverschrijvingen in Europa centraal worden verwerkt door Equens.


Geld overmaken naar een andere bank in Nederland op werkdagen voor 15:30 uur, wordt nog dezelfde dag overgeboekt. Geld overmaken na 15:30 uur of in het weekend pas de volgende werkdag.


Soort overschrijving

Tijdstip

Overschrijving

Van dezelfde bankVóór 22:00 uurDezelfde dag

Vanuit een andere bank

Na 15:30 uur

1 Werkdag 

Vanuit een andere bankIn het weekendDe eerst volgende werkdag