Om gebruik te maken van iDEAL werken wij samen met Pay.nl. Pay.nl staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en hebben een vergunning tot betaalinstelling. Pay.nl beheert ontvangen bedragen via iDEAL en boekt deze per direct over op jouw zakelijke bankrekening. 


Om via iDEAL betalingen te kunnen ontvangen wordt een account voor jou bij Pay.nl aangemaakt. Zij moeten bepaalde controles uitvoeren, om te voorkomen dat kwaadwillenden worden voorzien van betalingen, er geld wordt witgewassen of er terrorisme mee worden gefinancierd. Na het activeren van iDEAL ontvang je een mail waarin staat welke gegevens wij nodig zijn om je account bij Pay.nl te kunnen activeren. 


Als wij deze gegevens hebben ontvangen zullen wij ervoor zorgen dat ze gekoppeld worden aan je account. Pay.nl voert dan een controle uit en als alles akkoord is dan laten wij dit via de mail weten.


Meer uitleg over Pay.nl en onze samenwerking kun je vinden in dit filmpje: Uitleg Pay.nl


Let op: Pay.nl kan pas het geld overmaken nadat je alle gegevens hebt aangeleverd en deze akkoord bevonden zijn. Zoals eerder aangegeven dit zullen wij je via de mail laten weten.


Relevante onderwerpen: