Onderstaande uitleg is alleen van toepassing als je de Add-on Calculeren hebt geactiveerd. Bij een product kun je een prijs instellen voor losse verkoop en een aparte prijs voor in de calculatie. Deze winstmarges kun je instellen bij Instellingen.

Via onderstaande stappen kom je in het scherm met de prijzen van een specifiek product.

• Klik links bovenaan op je logo
  • Kies Instellingen naast je bedrijfsnaam
  • Selecteer bovenaan Producten
  • Zoek een product en klik op de regel.
  • Ga naar Prijs
  • Je krijgt dan onderstaand scherm

A - Prijs per verpakking a inhoud:

Inkoopprijs: de prijs van de groothandel per verpakking

Korting: dit is de korting die je van de groothandel krijgt, deze kan per product ingevoerd worden
      Inkoopprijs - Korting = Netto inkoopprijs

Marge: dit is je winstmarge voor losse verkoop of regiewerk, je kunt deze wijzigen

Netto + Marge = Verkoop bij Losse verkoop of Regiewerk

- Prijs per Ltr (1):

Hier wordt de prijs per verpakking teruggerekend naar de prijs per liter. Deze netto prijs per liter wordt gebruikt bij de berekening van de prijs in de calculatie.

C - Prijs in de calculatie

Verbruik (2): Voor het berekenen van de calculatie prijs moet er een verbruik per eenheid (m1 of m2) bekent zijn, deze kun je in bovenstaand scherm invoeren.

Winstmarge (3): Dit is het percentage winstmarge voor een product in de calculatie.

Calculatie prijs (4): = prijs van het product die gebruikt wordt in de calculatie bij het berekenen van de prijs per eenheid bij een bepaalde bewerking.

Netto prijs per liter (1) x het Verbruik (2) x Marge (3) =  Calculatieprijs (4)