• Via menu ga je naar Offertes
  • Klik bij de betreffende offerte op de regel
  • Klik op Offerte maken of Offerte wijzigen
  • Klik bovenaan op Concept opslaan of Opslaan
  • Selecteer een Werkzaamheid
  • Klik op
  • Kies een Element en voer de gegevens in
  • Klik op Prijs bepalen

Vanaf stap 3 ga je hier verder

• Klik op Kies een bewerkingssysteem bij basisjaar
  • Selecteer een bewerkingsysteem
  • Vink de optie Eerstvolgende beurt na ....jaar aan

Het aantal jaar bij de eerst volgens beurt wordt bepaalt door de situering, de windrichting en het geselecteerde bewerkingsysteem. Voor de standaard instellingen van een MJOP klik op deze link: Standaard instellingen MJOP

• Indien van toepassing wijzig het aantal bij jaar

• Klik op Kies een bewerkingssysteem bij herhalingsjaren
  • Selecteer een bewerkingssysteem voor het herhalingsjaar
  • Vink indien van toepassing de optie Herhalen van deze beurt iedere ...... jaar aan
  • Ook hier is het mogelijk om het aantal jaar te wijzigen

• Klik op Volgende

De prijs van het basisjaar wordt getoond, deze is te wijzigen, met het wijzig icoontje.

• Klik op Volgende

De prijs van het herhalingsjaar wordt getoond, deze is te wijzigen met het wijzig icoontje.

• Klik op Meetregels

Je kunt nu de meetregels invoeren,  meer over het invoeren van meetregels kun je lezen via onderstaande links:

Meetregels invoeren m1

Meetregels invoeren m2

• Klik op Klaar met invoer

Je komt nu weer op de pagina met de gebouwdelen. Hier worden het startjaar weergegeven en daaronder staan de herhaaljaren. Je kunt de herhaaljaren bekijken door op het gebouwdeel te klikken. Het is niet mogelijk om bij de herhaaljaren iets te wijzigen. Wil je iets wijzigen dan kun je dit doen via het startjaar.

Ga door naar de volgende stap: