Als er sprake is van meer- of minderwerk bij termijnfacturen dan moet dit via een aparte factuur gefactureerd worden. Deze factuur kan aangemaakt worden vanuit de definitieve termijnfactuur:

• Ga via menu naar Facturen
  • Selecteer bovenaan Openstaand
  • Klik bij de termijnfactuur waarvoor je meer/minderwerk wilt facturen op de regel
  • Klik achter deze termijnfactuur op het factuurnummer

• Klik op Meerwerk, ook als het minderwerk betreft.

• Voer de factuurregel in voor het meer- of minderwerk, bij minderwerk voer je een negatief bedrag in.

• Klik op Concept opslaan
  • Doordat je vanuit de termijnfactuur de optie meerwerk hebt gekozen wordt bij betreft het gebouwadres weergegeven
  • In het tekstvak kun je nog een toelichting invoeren

I

• Klik Opslaan en Verzenden
  • Je kunt nu de mail met de factuur van het meer- of minderwerk verzenden naar je klant.