Concept Concept 

Een concept factuur is een factuur die nog niet volledig afgerond is. Pas als een concept factuur opgeslagen is, wijzigt de status van ‘Concept’ naar ‘Verzonden’. Tevens krijgt de factuur dan een factuurnummer. 

 

 Openstaand

Een verzonden factuur is een factuur die definitief is gemaakt en nog openstaand is. Herkenbaar aan het symbool met vermelding van het aantal dagen geleden dat de factuur verzonden is. Verlopen facturen vind je ook terug in dit overzicht, herkenbaar aan de oranje of rode kleur.  Betaalde of oninbare facturen vind je niet terug in dit overzicht.


Verlopen 

Zodra de betalingstermijn van de factuur bereikt is, verandert de status van ‘Verzonden’ naar ‘Verlopen’.  De kleur van het symbool geeft de status van de betalingstermijn aan. 


Betaald

Betaalde facturen zijn herkenbaar aan de groene ster. Betaalde facturen worden niet meer weergegeven in het Verzonden overzicht, ze zijn immers afgehandeld.


Oninbaar

Zodra je een factuur afboekt - omdat het bedrag niet door de klant betaald wordt - krijgt de factuur de status Oninbaar.