Dit kan op 2 manieren:

Voorbeeld 1

• Ga via menu naar Facturen
  • Selecteer bovenaan Verzonden
  • Klik op de factuur waarvan je een deel wilt crediteren
  • Kies Creditfactuur maken
  • Bevestig de melding 'weet je zeker dat je een creditfactuur wilt maken?

Het hele bedrag van de factuur wordt gecrediteerd, aan dit bedrag kun je in dit geval niets wijzigen.

• Voeg een factuurregel toe of klik op om een nieuwe factuurregel te maken

Hier voer je het "nieuwe offertebedrag" in voor de uitgevoerde werkzaamheden volgens offerte. Omdat het een creditfactuur betreft, moet je dit bedrag in de 'min' zetten om er een 'plus' bedrag van te maken. In dit geval wordt het nieuwe offerte bedrag € 450,00.

En dus wordt er uiteindelijk een credit gemaakt van € 156,75 (Excl. BTW). De klant kan nu deze factuur verrekenen met de eerste factuur die hij heeft ontvangen.

Je creditfactuur komt er als volgt uit te zien:

Je hebt nu voor dit project 2 facturen in het overzicht; 1 originele en 1 (deel)creditfactuur.

Voorbeeld 2
Een andere methode is om de opgeslagen factuur te wijzigen. Als je een opgeslagen factuur gaat wijzigen dan wordt er automatisch een credit aangemaakt voor de oorspronkelijke factuur. Je voert bij de nieuwe factuur als extra factuurregel een 'min' bedrag in, onderstaand voorbeeld is een bedrag van 118,26 als 'min' bedrag toegevoegd:

image

• Klik op Opslaan
  • Klik op Opslaan en verzenden om de nieuwe factuur definitief te maken en te versturen naar de klant.

De originele factuur wordt automatisch volledig gecrediteerd en je hebt een nieuwe factuur gemaakt met een nieuw factuurnummer, in totaal 3 facturen:image